Allmänna villkor

Allmänna villkor prenumerationsförmedling - Se även vår integritetspolicy som beskriver hur vi behandlar dina personuppgifter.

1. Allmänt.

1.1 Tidningsmagasinet.se ägs av Magazine Promotion Services AB

1.2 Vid beställningar på Tidningsmagasinet.se tillämpas i första hand de villkor som är tillämpliga i Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler, samt i Konsumentköpslagen.

1.3 Längden på prenumerationen framgår av orderbekräftelsen

1.4 Om du vill ändra din prenumerationsadress ska du vända dig till tidningsförlagets kundtjänst.

1.5 För det fall beställaren är under 18 år så måste målsmans tillstånd inhämtas före köpet genomförs.

1.6 Tidningsmagasinet.se kan inte ge dig ett exakt leveransdatum för första tidningen eller fakturan i prenumerationen eftersom det är förlaget som sköter utskick av tidning och faktura

1.7 Observera att det är en längre leveranstid för utländska tidningar. Detta är cirkatider och att vi inte kan ge er ett exakt leveransdatum.

2. Betalning, Återbetalning samt Ångerrätt

2.1 Betalning sker alltid mot faktura. Vid beställning av tidningsprenumeration så fakturerar förlaget er som kund och betalning sker direkt till förlaget som ger ut tidningen. Faktura skickas ut och betalas i samband med uppstart av prenumerationen. Vissa förlag väntar tills första fakturan är betald innan de skickar ut första tidningen. Vid beställning av de utländsk tidning som faktureras från förlaget så måste fakturan betalas innan prenumerationen sätts igång.

2.3 Ångerrätt för tidningsprenumerationer köpta på nätet är 14 dagar enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Det innebär att du som konsument har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från den dag du tog emot varan, d.v.s. den dag då det första tidningsexemplaret levererades. Observera att ångerrätten inte gäller om det totala priset är mindre än 400 kronor.

Önskar ni nyttja er ångerrätt meddelar ni det omgående till kundtjanst@tidningsmagasinet.se, dock senast 14 dagar efter du mottagit det första tidningsexemplaret. Tidningen måste vara i samma skick som den mottogs för att ångerrätten skall gälla. Du måste själv bekosta returportot.

Tecknar du en digital prenumeration via Tidningsmagasinet.se gäller ångerrätten 14 dagar från köptillfället.

Observera att andra reklamationsregler gäller vid utländska prenumerationer. Vid köp av utländska tidningsprenumerationer är det efter 14 dagar från köptillfället inte möjligt att ångra köpet då de utländska förlagen inte återbetalar beställda prenumerationer.

2.4 Alla eventuella oklarheter avseende betalning eller påminnelse av fakturor hanteras av förlaget/tidningen. Du skall således vända dig till förlaget med sådana frågor, kontaktuppgifter återfinns här:

3. Om något går fel

3.1 Om du fått en annan tidning än den beställda skall du kontakta Tidningsmagasinet.se:s kundtjänst.

3.2 Om den beställda tidningen inte levereras enligt beställningsbekräftelsen ska du i första hand vända dig till förlaget för aktuell tidning.

3.3 Om tidningen är skadad vid mottagande skall du kontakta förlaget för tidningen.

3.4 Om utlovad premie saknas skall du kontakta tidningens förlag. Premier skickas i regel till fakturabetalaren från förlaget efter att fakturan är betald. Tidningsmagasinet.se kan ej svara på hur dessa skickas, kontakta tidningens förlag för information om leverans av premie.  

4. Friskrivning

4.1 Tidningsmagasinet.se ansvarar inte för utebliven leverans av tidning till prenumerant vid förlags- eller tidnings konkurs under pågående prenumeration. I de flesta fall återbetalas inte prenumeranten för prenumerationen. Utländska förlag väljer oftast att ersätta aktiva prenumeranter med en likvärdig titel under resterande period.

4.2 Tidningsmagasinet.se ansvarar inte heller i förhållande till prenumerant för tidning som dragits tillbaka/lagts ned av aktuellt förlag under pågående prenumeration utan hänvisar till respektive förlag.

4.3 Tidningsmagasinet.se ansvarar inte heller i förhållande till prenumerant för tidning som ej levereras på grund av förlagets prenumerationsvillkor.

5. Säkerhet, Sekretess och Personuppgifter

5.1 Vid beställning hos Tidningsmagasinet.se uppger du ditt namn och adress. När du beställer en prenumeration hos oss godkänner du också att dina uppgifter används i vår verksamhet för att fullgöra våra åtaganden mot dig.

5.2 Tidningsmagasinet.se lämnar endast ut dina personuppgifter till det förlag som äger utgivningen av den tidning du beställt

5.3 Vi erbjuder dig automatiskt vårt nyhetsbrev via e-post. Nyhetsbrevet kan enkelt avbokas via länk på aktuellt nyhetsbrev eller via vår kundtjänst.

5.4 Enligt personuppgiftslagen har du rätt att få del av de uppgifter som vi registrerat om dig. Om sådan information är felaktig, irrelevant eller ofullständig kan du begära att informationen ändras eller tas bort. 

Så här fungerar Tidningsmagasinet

Du beställer tidningsprenumeration
Vi levererar din beställning till tidningsförlaget
Förlaget levererar tidningen till dig